Raimos roliga lek

Det går rykten om att vi skulle ligga på latsidan eftersom vi inte skrivit här på ett tag. Det är jättefel! Vi har minsann jagat massvis med vörtar och pressat vadd. Vi har också ätit nygrillad vört och filosoferat över livet i duntäcket.

Flode om Raimos senaste påhitt:
Under någon av dessa filosofistunder kom Raimo på en lek. Ni vet den där fåniga leken när man sätter in ordet bajs i filmtitlar? Som "Borta med bajset"... Raimo har kommit på en alldeles alldeles egen variant. Varför sätta in något så äckligt som bajs när man kan använda en av svenskans finaste ord, Uddevalla!!  Jag har heeela dagen fått lyssna på Raimos fantastiska filmtitlar som:
" Mannen som kunde tala med Uddevalla"
" Uddevalla från andra våningen"
" Grabben i Uddevalla bredvid"
" Lost in Uddevalla"
" Loranga, Mazarin och Uddevalla"
" MIssion Uddevalla"
" Uddevalla är far till alla barnen"
Ja ni ser... detta har jag fått höra heeela dagen. Nu ska jag gå och stoppa ett duntäcke i Raimos mun så jag kan få sova lite!

(Raimo smyger in... Sagan om Uddevalla, Dirty Uddevalla, Jag vet vad du gjorde förra Uddevalla... Fmghnjhhhnnn)

Duntäcket på plats! Frid och kärlek! /Flode

Semestervecka

Jajjamen gott folk, nu har flodgrisarna varit på semester. Först tog vi tåget till Skara för att jaga Skaraslättens vörtar. Det var en ny upplevelse och såklart blev vi bemötta med stor respekt som dom kändisar vi är i vörtvärlden (alltså, det är ju JAG som är kändis/ Flode). Det ställdes till ett stort grillparty när vi kom och naturligtvis var det vi som fick sköta grillen, det är något som flodgrisar är alldeles utomförträffligt bra på!

flodgrisar med tändvätska

Efter en fyrtiofjorton hamburgare blev vi lite lätt paltkomade. Vi lyckades dock ta oss upp på morgonen dagen efter och då hade paltkoman lagt sig såpass att vi klarade av att bege oss ut på jakt. Skara-vörten var en ganska bra vört. Inte så bra som Utö-vörten självfallet men den duger absolut, Hyffsat lättjagad också eftersom det inte är så mycket berg att klättra i i Skaratrakterna.

avdäckade flodgrisar

När vi tröttnat på Skaravörten drog vi västerut och vi fick en upplevelse utöver det vanliga. En helt underbart fantastisk upplevelse (såklart, vi förtjänar sånt!). Vi åkte genom Uddevalla! Jordens mittpunkt! Vi fick se stan! Uddevalla! Så alldeles utomförträffligt underbart häftigt! Raimo pekade och visade allt som var nått man behövde veta något om. Nästa gång ska vi få stanna i Uddevalla och känna luften från jordens mittpunkt. Vi fick åka över uddevallabron, det är nästan så man dåndimpar!

Hur som helst när vi hämtat oss efter Uddevallaupplevelsen befann vi oss helt plötsligt på en ö! Inte vilken ö som helst utan Bohus Malmön. Alltså läge för semester, rekreation och naturligtvis väskust-vörtjakt. Första kvällen presenterades vi för det lokala jaktlaget och mottogs med den blandning av beundran och värme som vi uppskattar som allra mest och naturligtvis förtjänar. Vi hittade en båt och gav oss genast iväg med den. Sjövana har vi ju självklart sedan tidigare så det blev en alldeles underbar tur.

flodgrisar seglar

Tidigt på söndagen gav vi oss iväg för att spåra västkust-vört. Det var lite småknepigt med tanke på alla klippor men vi är ju både viga och smidiga och har styrka efter vaddpressen klarade vi det alldeles galant och vi fick minsann varsin vört. Dom var nästan lika bra som Utö-vörten, det är något visst med vörten på öar. När vi kom tillbaka fick vi en dunderfrukost med ägg, filmjölk och rostat bröd. Sen ägnade vi resten av dagen åt rekreation. Tittade på utsikten över havet och åt jordnötsringar och sörplade te.

logrisar med utsikt

Måndag morgon vaknade vi av ett dunderåskande och ett hällregn så vi bestämde oss för att inte jaga. Vi hade glömt regnställen i Skara och blöt vadd gör jakten tung minst sagt. Vi vände på oss på dunkudden i chateau Edsler och somnade om. Istället för den inställda jakten gav vi oss tusan på att vara dom första flodgrisarna på Nordens Ark. Man får inte ta in djur där så vi smugglade in oss i en ryggsäck. Väl därinne fick vi se alla djuren utom tigrarna och pyttipandan men det var nog vi som var dom häftigaste djuren ändå. Snöleoparder och renar med klöven i hornen i all ära, dom kommer inte riktigt upp till flodgrisstatus.

Ren med klöven i hornen

Klövren

Puh, det var uppdatering från vår semestervecka, nu måste vi tuta iväg och leta upp kanelbulledegen för det luktar gott!

Gryningsvörten

Hemkomna från vörtjakten för några timmar sen och har tagit oss ur duntäcket för andra gången idag. Det är ju nämligen så att vörten jagas i gryningen. Flode lyckades fälla en som var så HÄÄÄÄÄÄÄR stor och minst så HÄÄÄÄR lång! Nu ska vi dock lämna utö-vörten ett par dagr och bege oss söderut för att jaga skara-vört. Det blir en ny erfarenhet även för Flode minsann.

Vörtjakt

Imorgon börjar jaktsäsongen för vört men innan vi pratar mer om den saken måste vi förklara en sak. Det kom upp en fråga om flodgrisar och svett, så här ligger det till:

Flodgrisar svettas INTE, det är äckligt, man blir blöt och luktar illa.



Åter till vörten. Som alla vet så förtärs det omåttliga mängder vörtbröd i juletider, vad alla däremot inte vet är att det är flodgrisar som jagar vörten som sedan hamnar i brödet. Så har det varit sedan urminnestider och så kommer det förmodligen att förbli då ingen kan konsten att smyga sig på en vört som en flodgris kan. Det är viktigt att förbereda sig noga inför vörtjakten, vaddpress och ladda med choklad och bea (men inte tillsammans!). Idag laddade vi med att dricka marokanskt te i en märklig mugg (glas? nubbeglass!).

flodgrisar dricker marokanskt te


Eftersom det är Raimos första vörtjakt (Flode är van och erfaren) var vi tvugna att kontrollera att hans smidighet dög för den krävande utmaningen. Trädklättring var ett utmärkt test. Han klarade sig igenom testet med godkänt betyg och får således följa med ut imorgon.

flodgrisar i klätterträd


Den bästa vörten är Utö-vörten. Den håller en klart högre klass än andra vörtar. Utö-vörten är naturligtvis mer svårjagad än annan vört och det kräver sin flodgris för att lyckas fälla dom. Eftersom vi råkar vara ganska så bäst på det mesta har vi självklart placerats i ett jaktlag som håller till på Utö. Imorgon beger vi oss alltså ut på vörtjakt så nu behöver vi ta och vila huvudet i duntäcket en stund.

Pressa vadd

Idag har vi tränat! Pressat vadd! Det gör man naturligtvis i en vaddpress om det är någon som inte förstår det (kind of självklart isn't it?). Det är sånt vi gör för att bli ännu lite snyggare och bättre.

Jag är ju självklart lite bättre på sånt här fysiskt då än Raimo, har ju arbetat en livstid som jourflodgris och det kräver ju helt klart att man är på topp då alltså. Men säg inget till Raimo, eller, säg det bara lite till honom, han blir så ledsen om man påpekar det för ofta. /Flode

Sen var vi och åt på det fantastiska stället som kallas "Chateau Jonathans mormor och morfar" där äter man alltid tills man blivit av med formerna man skapat sig i vaddpressen. Nu måste vi med andra ord ta hand om våran paltkoma...

Flodgrisar käkar kola

Dåndimpen

Nu är det så här va, att vi satt och letade lite efter en snygg layout till bloggen och det visade sig att det INTE finns en enda layoutmall med flodgrisar!! Vi fick dåndimpen totalt. Vi dåndimpade en hel timme i sängen innan vi tog oss upp igen. Nu ska vi leta med ljus och lykta efter någon som kan tänkas hjälpa oss med att få en snygg bild på oss förträffliga flodgrisar som vi kan lägga upp lite tjusigt högst upp i bloggen.

Två dåndimpade flodgrisar
två dåndimpade flodgrisar


Flode ville att vi skulle skriva om något fint. Kanske Kebnekaise? Kebnekaise är sveriges högsta berg, det består av 90% kalfjäll (kal-fjäll, kalf-jäll) där det inte växer nått. Man kan bo i svenska turistföreningens fjällstugor. Tillexempel i Kuoperjåkka raststuga

Nu har vi skrivit om något fint. Tror vi, vi har inte varit där. Men vi har varit i Vaxholm. Det var häftigt, vi hade picnic och åt rökt makrill och melon. Ingen bea dock. Det var dumt. Först fick vi åka bil i en evighet för dom körde fel en massa gånger. Till slut hittade vi rätt väg, det stod vaxholm på en skylt men tror du dom fattade? Nej dom vände när dom kom till en korsning, åkte tillbaka till skylten och sen tog vi samma väg igen! och då kom vi såklart rätt. Tror ni någon lyssnade på flodgrisarna som hade rätt ända från början, nehejdå.

Flodgrisar med picnic
picnincande flodgrisar

Nu ska vi dricka te och sen fortsätta dåndimpa lite. Over and out!



Vår förträfflighet!

Som första inlägg i en blogg passar det ganska bra att skriva om hur fantastiskt bra vi är (Flode ville använda ordet plausibelt, han tycker det är häftigt (Raimos anm.)). Raimo kommer från Uddevalla, det är jordens mittpunkt, här kommer Raimos egen förklaring:

"Alltså om man står i Udevalla och drar ett streck rakt åt väster, runt hela jorden, så kommer det tillbaka till Udevalla va? Sen tar man ett streck och drar rakt norrut, runt hela jordklotet och det kommer komma tillbaka till Uddevalla!! Där alla strecken möts, ja där är ju jordens mittpunkt, Uddevalla!"

Bara att komma från jordens mittpunk är ju ganska häftigt i sig men det är inte allt. Raimo är både snygg, snäll och ganska bäst. Närmare bestämt utomordentligt förträfflig. Dessutom är han lila och stickad! Vi får återigen höra Raimos ord, den här gången om hur han tog sig till Stockholm.

"Alltså, jag bodde i en stickkorg där mitt sanna jag inte riktigt kunde få ta den platsen jag är värd. Det var jag och massa ludd liksom. Så jag fick höra om det där stället i Stockholm va, där alla flodgrisar var välkomna och fick sova i en säng! Så jag drog alltså. Jag liftade med en lastbil heeela vägen. Hur häftigt är inte det? Jag fick prata med en äkta lastbilschaufför, han hette Jukka. Tror jag, det var länge sen nu."


Flode är född Stockholmare, en inföding med andra ord. Han har ett jobb, han har en människa att ta hand om. Det är ett ibland krävande jobb där det ingår journätter och en hel del resande. I sitt jobb har han varit utsatt för en del slitiga situationer och saknar numera öron men han hör alldeles utomförträffligt ändå! Flode har dessutom ett eget hur på Landet, tre våningar, badkar och vind! Det är inte många flodgrisar som har en så fantastisk rekreationsplats. Ett uttalande från Flode om jobbet:

"Det är ju inte vem som helst som klarar av det inte. Krävande är vad det är, jajjamen. Man måste vara stark, både mentalt och fysiskt, jajjamen. Det är jag. Jag har ju mina syskon som kan avlasta ibland men ingen sköter ju jobbet som jag, nej nej, det krävs något extra för att göra det och jag ligger ständigt på topp!"

Flode är erfaren och vis, han vet alltid vad som är rätt och vad som är fel. Det är tillexempel alltid rätt att blanda köttfärssåsen med bearnaisesås (bea) och alltid fel att ha bea på pannkakor och tårta. Det finns nog ingen som är lika fantastisk som Flode faktiskt, det är högst plausibelt (se det fick vara med)  att det är så det ligger till!

Två små flodgrisar i gräset

RSS 2.0