Semestervecka

Jajjamen gott folk, nu har flodgrisarna varit på semester. Först tog vi tåget till Skara för att jaga Skaraslättens vörtar. Det var en ny upplevelse och såklart blev vi bemötta med stor respekt som dom kändisar vi är i vörtvärlden (alltså, det är ju JAG som är kändis/ Flode). Det ställdes till ett stort grillparty när vi kom och naturligtvis var det vi som fick sköta grillen, det är något som flodgrisar är alldeles utomförträffligt bra på!

flodgrisar med tändvätska

Efter en fyrtiofjorton hamburgare blev vi lite lätt paltkomade. Vi lyckades dock ta oss upp på morgonen dagen efter och då hade paltkoman lagt sig såpass att vi klarade av att bege oss ut på jakt. Skara-vörten var en ganska bra vört. Inte så bra som Utö-vörten självfallet men den duger absolut, Hyffsat lättjagad också eftersom det inte är så mycket berg att klättra i i Skaratrakterna.

avdäckade flodgrisar

När vi tröttnat på Skaravörten drog vi västerut och vi fick en upplevelse utöver det vanliga. En helt underbart fantastisk upplevelse (såklart, vi förtjänar sånt!). Vi åkte genom Uddevalla! Jordens mittpunkt! Vi fick se stan! Uddevalla! Så alldeles utomförträffligt underbart häftigt! Raimo pekade och visade allt som var nått man behövde veta något om. Nästa gång ska vi få stanna i Uddevalla och känna luften från jordens mittpunkt. Vi fick åka över uddevallabron, det är nästan så man dåndimpar!

Hur som helst när vi hämtat oss efter Uddevallaupplevelsen befann vi oss helt plötsligt på en ö! Inte vilken ö som helst utan Bohus Malmön. Alltså läge för semester, rekreation och naturligtvis väskust-vörtjakt. Första kvällen presenterades vi för det lokala jaktlaget och mottogs med den blandning av beundran och värme som vi uppskattar som allra mest och naturligtvis förtjänar. Vi hittade en båt och gav oss genast iväg med den. Sjövana har vi ju självklart sedan tidigare så det blev en alldeles underbar tur.

flodgrisar seglar

Tidigt på söndagen gav vi oss iväg för att spåra västkust-vört. Det var lite småknepigt med tanke på alla klippor men vi är ju både viga och smidiga och har styrka efter vaddpressen klarade vi det alldeles galant och vi fick minsann varsin vört. Dom var nästan lika bra som Utö-vörten, det är något visst med vörten på öar. När vi kom tillbaka fick vi en dunderfrukost med ägg, filmjölk och rostat bröd. Sen ägnade vi resten av dagen åt rekreation. Tittade på utsikten över havet och åt jordnötsringar och sörplade te.

logrisar med utsikt

Måndag morgon vaknade vi av ett dunderåskande och ett hällregn så vi bestämde oss för att inte jaga. Vi hade glömt regnställen i Skara och blöt vadd gör jakten tung minst sagt. Vi vände på oss på dunkudden i chateau Edsler och somnade om. Istället för den inställda jakten gav vi oss tusan på att vara dom första flodgrisarna på Nordens Ark. Man får inte ta in djur där så vi smugglade in oss i en ryggsäck. Väl därinne fick vi se alla djuren utom tigrarna och pyttipandan men det var nog vi som var dom häftigaste djuren ändå. Snöleoparder och renar med klöven i hornen i all ära, dom kommer inte riktigt upp till flodgrisstatus.

Ren med klöven i hornen

Klövren

Puh, det var uppdatering från vår semestervecka, nu måste vi tuta iväg och leta upp kanelbulledegen för det luktar gott!

Kommentarer
Postat av: Paulina

Men alltså.. Den där vörten va. När ska man få se den fångad? Ni måste ju visa ett jaktspecial!

2009-08-13 @ 00:45:33
URL: http://paulinaeriksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0